EvaDanst- info@evadanst.nl
 
Danslessen voor mensen met een chronische ziekte of met lichamelijke uitdagingen
 
Wekelijks bewegen muziek helpt om in het dagelijks leven soepeler te worden. Het is goed voor lijf en brein! Onderzoek heeft uitgewezen dat regelmatig dansenen bewegende chronische ziekteprocessen vertraagt en dat het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid van deelnemers toeneemt.

Wanneer je door allerlei beperkingen van je lijf steeds minder kan, voelt dat niet fijn. Je wil er wel iets aan doen... maar wat? Wil je weer lekkerder in je vel zitten en soepeler kunnen bewegen? Ik nodig je van harte uit. Danservaring is niet nodig. Juist voor mensen die zich beperkt voelen, is deze dansmethode ontwikkeld. Het werkt speciaal voor mensen met Parkinson, reuma, copd, dementie, cva, ms, chronische pijn en vermoeidheid. Ook mentale problemen. Dansen helpt je om gelukkiger te voelen. Ik daag je met behulp van muziek uit om je bewegingsmogelijkheden te verkennen. Hoe je beweegt is goed genoeg. Iedere danstaal is prima.

We beginnen in een cirkel op een stoel. Daarna : wie kan en wil gaat staan en beweegt achter de stoel of door de ruimte. Ik geef aanwijzigingen zoals ik ook doe aan professionele dansers, maar je werkt vanuit je eigen kracht en bepaalt zelf hoe ver je wil op dat moment gaan.

Wil je ook ervaren hoe dans kan bijdragen aan een soepeler leven? Bovendien ontmoet je mensen met eenzelfde soort beperkingen. Liefde voor dans, muziek en bewegen verbindt met elkaar. Je herkent elkaar daarin. 

Bij twijfel:  gewoon DOEN! Kom je aanmelden voor een proefles.

 

Voor de eerste les: 

Trek makkelijk zittende kleding aan waarin je je ongestoord kan bewegen.

Knopen, ritsen en dikke banden zijn vaak niet prettig.

Doe het liefst sokken aan met anti slip zool aan.
Als je blessures of klachten hebt, of als er iets anders aan de hand is geef dit dan altijd tijdig door. Een oude blessure, hernia, polspijn, rugklachten, hoge bloeddruk, wat dan ook. 

 
 
 
Kosten
5   strippenkaart          €50,-
10 strippenkaart          €90,-
15 strippenkaart          €130,-
20 strippenkaart         €150,-
Losse les                     €12,-
Proefles                      gratis
 
Locaties en tijden
 
 
 
Dinsdag Spectrum Leeuwarden 
                    10.00-11.00
 
 Donderdag De Schakel, kerk       
                         10.00-11.00
 
                
 
Afmelding en vakantieregeling
Afspraken die niet of niet op tijd ( minder dan 24 uur van te voren) worden afgezegd worden in rekening gebracht. In principe wordt de hele jaar door dans aangeboden afhankelijk van de openingstijden van verschillende locaties.
 
Aanmeldingsformulier Dans als Medicijn
Graag bij voorkeur lestijd en lokatie melden

Bedankt voor je aanmelding.
Ik neem zsm contact met je op.

EvaDanst- info@evadanst.nl