EvaDanst- info@evadanst.nl
MENU

Dance Is for EveryBody!

Je leest het goed: Dans is voor iedereen. Ook wanneer je om wat voor reden dan ook beperkt wordt in bewegen. Wil je het daar niet bij laten zitten? Ik nodig je van harte uit.  Kom, dans met mij mee. Dans JOUW dans. Danservaring is niet nodig.

Dans is voor velen de oplossing om weer in beweging te komen en zich beter te voelen. Als gediplomeerd dansleraar en gecertificeerd switch2move docent kan ik jou hierbij helpen.

Hiervoor is een methode ontwikkeld waarbij o.a. mindfulness en welzijn (wellness) centraal staan. Dansen vanuit de flow. Dansplezier geeft je energie, souplesse en spierkracht.Je zult je fitter, mobieler voelen.Deze manier van dansen helpt je om, juist voor dagelijkse activiteiten, in beweging te blijven. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat regelmatig dansen chronische ziekteprocessen zoals Multiple Sclerose, Parkinson, reuma, copd, en dementia vertraagd en dat het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van de dansers toeneemt.Ook als je psychosomatische klachten ervaart kan muziek en dans helpen om je beter te voelen.

In mijn les word je door middel van uiteenlopende muziek uitgedaagd om zelf je bewegingsmogelijkheden te verkennen. Het is veilig. Iedereen danst anders. Iedere danstaal is goed. Je bent welkom om in verbinding te komen met je lichaam, je omgeving, het leven, jezelf en elkaar. We beginnen in een cirkel op de stoel. Daarna: Wie wil en kan, gaat staan en beweegt door de ruimte. Ik geef aanwijzingen zoals ik ook doe aan professionele dansers, maar jij werkt vanuit je eigen kracht en bepaalt zelf hoever je wilt gaan.

6 basisbehoeftes van een mens staan centraal in mijn lessen: zekerheid, variatie, expansie, eigenwaarde, verbinding en bijdrage. Lessen zijn grotendeels gebaseerd op Laban en Bartenieff fundamentals. 

Wil je ook ervaren hoe dans een magische bijdrage aan je leven kan zijn? Heb je behoefte om inspirerende mensen te ontmoeten die last hebben van dezelfde beperkingen? Wil je lekkerder in je vel zitten en beter kunnen bewegen?

 
EvaDanst- info@evadanst.nl