EvaDanst- info@evadanst.nl

 Sinds 2009 gaf ze les aan de vooropleiding van de Fontys Dance Academy.

Ook doceert Éva bij diverse andere ballet- en dansscholen, theaters en bewegingsgroepen. ÉvaDanst biedt een breed palet aan dansstijlen voor jeugd en voor volwassenen. Daarnaast heeft Éva zich gespecialiseerd in het geven van dans- en bewegingslessen aan mensen die last hebben van een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

 

Met haar verfrissende houding en open blik is Éva een eigentijdse docent die haar 

docent – en makerschap inzet om mensen te raken. Ze stimuleert ieder mens om te ontdekken wat zijn of haar eigen danstaal is en wat hij of zij daarmee kan doen.

Danstaal is voor Éva een breed begrip. Ieder mens heeft een eigen danstaal. Éva koppelt deze individuele danstaal aan bredere persoonlijke ontwikkeling. 

Éva is als mens en docent bevlogen en energiek. Ze werkt met inzet en overtuiging om zo anderen als vanzelf te inspireren en motiveren. Tegelijk is zij daarbij in staat de ‘ander’ te blijven zien, met respect voor diens meningen en nieuwsgierig naar onbekende invalshoeken. 

Éva is veelzijdig en inspirerend als mens, docent en dansmaker.

In het Voortgezet Onderwijs weet ze jongeren te boeien op een geheel natuurlijke en authentieke wijze. Dansers die last hebben van, bijvoorbeeld, de Ziekte van Parkinson, MS, dementia, bewegen weer met plezier, hetgeen tot meer fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn leidt.

De kern van Éva’s lessen is betekenisvol onderwijs. Er is een mooie afwisseling tussen coachen en instrueren met aandacht voor individuele kwaliteiten en wensen. Zo ontstaat er ruimte voor de dansers om zich persoonlijk verder te ontwikkelen.

Éva probeert ook inspirator en veranderaar te zijn in haar docententeam. Ze initieert gesprekken over relevante aspecten van onderwijs die aandacht behoeven en van waarde kunnen zijn voor de ontwikkeling van het kunstvak in het onderwijs. 

 

Éva daagt zichzelf graag uit om steeds weer risico’s te nemen en te experimenteren en hiermee zichzelf op scherp te stellen. Éva heeft zelfreflectie, maar zeker ook zelfspot en humor. Ze is in staat zichzelf ter discussie te stellen. Ze staat open voor de wereld om haar heen en zal zich daarom ook in de toekomst blijven ontwikkelen.

 

“Mijn doel is om de schoonheid van dans en muziek over te brengen, die zit in iedere danstaal van elk mens. Ik krijg energie van het geven van persoonlijke aandacht aan elke leerling. Mijn temperamentvolle Hongaarse bloed, gedrevenheid en motivatie gecombineerd met mijn opleidingen en ervaring, komen me hierbij goed van pas. In mijn lessen is er balans tussen techniek en gezelligheid. Ik verplaats me gemakkelijk in mijn dansers, terwijl ik focus houdt op de beweging en op wat de beweging doet. Mooi om te zien hoeveel danstalent er in de Nederlandse danswereld is. Als dansdocente is niets leuker en dankbaarder dan de passie voor dans en lichamelijke beweging over te dragen…. want dansen is het mooiste vak dat er is !”

 

 

EvaDanst- info@evadanst.nl