EvaDanst- info@evadanst.nl
Progressing Ballet Technique –
Muscle memory
Wegens grote succes van PBT bij Dans- vakopleidingen in heel Nederland, staat het geven van PBT workshop in Friesland/ Groningen op mijn verlanglijstje. Dit keer verdeeld over twee dagen dus in vorm van een intensive workshop.
Tijdens deze lessen maak je kennis met een geheel nieuwe ballet methode. Alle oefeningen zijn speciaal ontworpen om met een grote en kleine fitnessbal te doen! Het is ontzettend goed voor je ontwikkeling en ook nog eens erg leuk om te doen. De les wordt gegeven door Eva Thoman. Minimaal1 jaar ballet ervaring is vereist (14+).

Over Progressing Ballet Technique PBT

PBT is ontwikkeld door de Australische ex-ballerina Marie Walton-Mahon. In de jaren dat zij zelf danste, bekwaamde ze zichzelf in de Floor Barre Techniek en toen zij later ging les geven merkte ze hoeveel ook jonge leerlingen baat hebben bij deze oefeningen. Ze bouwde haar oefeningen uit tot een techniek en leidt trainers over de hele wereld op.

PBT helpt je beter en makkelijke begrijpen en sneller leren van dans/ balletmotoriek en richt zich op stabiliteit en correcte houding van het lichaam, maar het meest belangrijke is dat PBT werkt blessure preventief. In de les wordt gewerkt met materiaal als een grote bal en een dynaband om zo diepere spieren te trainen en de ballettechniek te verbeteren. Door rustige oefeningen wordt het spiergeheugen getraind om in de ballet les op een juiste en veilige manier de bewegingen uit te kunnen voeren. Het lichaam wordt sterker en soepeler en de houding en ballet techniek verbeteren. Ook andere dansstijlen als moderne dans en jazzdans hebben baat bij deze training. Groep en prive lessen zijn op aanvraag.

EvaDanst- info@evadanst.nl