EvaDanst- info@evadanst.nl
MENU
 

EvaDanst mag eindelijk open  

Wat ben ik opgelucht: Minister-President Rutte bevestigt waar de ruim 3000 dansondernemers al weken op hoopten: er mag weer gedanst worden! Een grote opluchting voor de sector en voor  de 1,4 miljoen hobbymatig dansende Nederlanders. Is alles dan weer normaal? 

 

Dansvirus

In het Basisprotocol Dans is rekening gehouden met alle nieuwe richtlijnen van de overheid, zodat er corona-proof gedanst kan worden. De nieuwe regel is: Het enige virus waar we onze leerlingen mee gaan besmetten; is het dansvirus. Dat is gelukkig goed voor de gezondheid en de gezelligheid. In principe dient iedereen anderhalve meter afstand te houden, maar dans moet wel dans kunnen blijven in de studio zelf. Daar heb ik me goed op voorbereid. 

 

Zomerlessen 

Op de nieuwe lokatie (Wijnhornsterstraat 196) bij Spectrum Fysiotherapie geef ik 6-10 juli kennismakingslessen‘ Dans als medicijn’. Een fijne les voor iedereen die graag in beweging wil komen. Wij zoeken naar mogelijkheden in beweging met behulp van uiteenlopende muziek.  Zelfs ook  als je een of andere manier beperkt bent in bewegen. Lokatie is prachtig en is echt geen danservaring nodig. Loop binnen en ervaar het zelf.

 

Busy Mom dans-Yoga. Ja, je leest het goed… tijd om ons zelf te verwennen. Gedurende de zomermaanden kan je meedoen met mijn buiten yoga lessen in de Binnentun, Goutum.  Ik geloof in de kracht van beweging..‘ flow’ . De sleutel is tot je prettig voelen in body en mind, juist in drukke tijden. Hoe je van A naar B stroomt en danst helpt je om  beter in de vel zitten.

Na een vrijblijvend eerste twee proeflessen kan je een strippenkaart van €35,00 aanschaffen voor de komende 5 keren.

Interesse en/of vragen? Bel of mail me gerust.

 

Een nieuw seizoen

We mogen vanaf 1 juli weer dansen echter de vakantie piept er tussen. De huidige aanmeldingen laten niet toe om in de zomervakantie door te gaan met lessen. Na de zomerstop begin het nieuwe seizoen. Het is fijn dat we nu weer vooruit kunnen kijken. Lessen zoals Klassiek balletverhalen gaan na de zomervakantie weer beginnen. Ik heb er heel veel zin in.

 

Check de nieuwe lesrooster t.z.t en nieuwtjes op mijn website.

Tot snel en alvast een fijne zomer!

 

 

 

 

IN THE SPOTLIGHT  Éva Thoman (Deelnemer Tijd voor Talent)

DANCE IS FOR EveryBody -dans als medicijn

Danslessen voor mensen met een chronische ziekte en/of lichamelijke uitdagingen

Éva is een van de deelnemers van het project Tijd voor Talent, dat is opgezet door Kunstkade in samenwerking met Keunstwurk. Met dit project worden kunst- en cultuurprojecten gerealiseerd voor mensen van boven de vijftig.

Met Dance for EveryBody geeft Éva Thoman, ouderen de mogelijkheid om weer plezier in bewegen te krijgen. Dans is voor velen de oplossing om weer in beweging te komen en zich beter te voelen, aldus Thoman. Als gediplomeerd dansleraar en gecertificeerd Switch2move docent kan ze jou hierbij helpen. Hiervoor is een methode ontwikkeld waarbij o.a. mindfulness en welzijn (wellness) centraal staan. Dansen vanuit de flow. Dansplezier geeft je energie, souplesse en spierkracht. Je zult je fitter, mobieler voelen. Deze manier van dansen helpt je om, juist voor dagelijkse activiteiten, in beweging te blijven.

Éva en haar cursisten komen sinds oktober van dit jaar wekelijks bij elkaar op locatie. Éva is professioneel dansdocent en heeft zich al ruim 15 jaar gespecialiseerd in o.a klassiek ballet. Op de vraag waarom dansen voor ouderen zo’n succes is antwoord ze: “Het is belangrijk om zuinig te zijn op je eigen lijf en daarom plezier te mogen blijven beleven -ongeacht je leeftijd en fysieke uitdaging- is de basis voor je gezondheid. Dansplezier houd je vitaal.  En het is bovendien fantastisch om met elkaar dans te beleven.!” Op maat gemaakte cursus geeft ze les aan kwetsbare ouderen, denk aan mensen met chronische ziekte MS of Parkinson, dementie. De doelgroep danst op verschillende muziekstijlen. Van klassiek tot pop. De deelnemers ervaren rust, en bovendien dansen ze in een veilige omgeving, waar Éva ervoor zorgt dat de mensen zich op hun gemak voelen. Thoman merkt dat de ouderen hun grenzen leren te verleggen, door toch de reis van huis naar de danslocatie te maken, ondanks hun kwetsuren. De ouderen kunnen tijdens het dansen ervaren dat ze meer energie krijgen en zogezegd in ‘Flow’ komen.Éva vindt het leuk om te merken dat ze van cursisten het vertrouwen krijgt, dat ze weet wat ze doet. Ze probeert de deelnemers uit te dagen door er een speelse les van te maken, waardoor je sneller een ‘Flow’ gevoel ervaart, legt Évauit. Thoman heeft het voornemen om uit te breiden op meerdere locaties. Nu geeft ze haar lessen op locatie in Goutum, Leeuwarden Camminghaburen en op verschillende woonzorg lokaties.

Dance is for EveryBody
Éva heeft met Dance for EveryBody tot doel om dans voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken. Begin oktober is ze gestart met het project en het ‘dans cirkel’ groeit per week. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Neem contact op met Éva via info@evadanst.nl of www.tijdvoortalent.frl

 
EvaDanst- info@evadanst.nl